Romypragt.nl
© Hein Pragt
Facebook button
pragt.info cms III  

Leuke moppen voor kinderen.

Op deze pagina staan leuke moppen en grapjes voor kinderen, deze moppen zijn speciaal door mij geselecteerd zodat ze geschikt zijn voor kinderen.

Kindermoppen.

Apen mop

Een moeder loopt met haar dochtertje in de dierentuin.
Dan komen ze bij de apen. Zegt het dochtertje: “Hé, die aap lijkt precies op oom Geert.” Haar moeder antwoordt: “Dat mag je niet zeggen!” Dan zegt het dochtertje: “Nou en, die aap hoort het toch niet”.

School mop

Lisa ging voor het eerst naar groep drie op de lagere school. Daar leer je lezen en schrijven. Na de eerste dag op school komt papa ook thuis van het werk en vraagt aan Lisa wat ze al geleerd heeft. “Nou,” zegt Lisa, “ik heb al leren schrijven”. “En wat heb je dan geschreven?”, vraagt papa. “Dat weet ik nog niet, want ik leer morgen pas lezen”.

Cowboy mop

Een cowboy ging naar de kapper. Als hij klaar is gaat hij naar buiten en kijkt om zich heen, wat denk je? Zijn pony weg!

Skelet in kast?

Wat is een skelet in een kast? Iemand die vroeger gewonnen heeft met verstoppertje!

Goofy mop

Mickey vraagt aan Goofy: "Kun jij zwemmen?" "Soms!", zegt Goofy. "Waarom soms?" "Nou", zegt Goofy, "alleen als ik in het water ben!"

Twee koeien

Twee koeien zitten in bad. Zegt de ene koe tegen de andere koe: "Mag ik jouw washandje even lenen? Want mijn vlekken gaan er niet af!"

Twee dolfijnen

Er waren eens twee dolfijnen. Zegt de ene dolfijn tegen de andere dolfijn, ik vind het hier wel dol fijn!

Niets, Niemand, Iemand

Niets, Niemand en Iemand zitten in een boom.
Plotseling valt Niemand uit de boom. Niets zegt tegen Iemand: "Bel de brandweer!" Iemand belt en vraagt: "Spreek ik met de brandweer? Ik ben Iemand en ik bel voor Niets want Niemand is uit de boom gevallen!"

Pauw mop

Rutger en zijn moeder lopen door de dierentuin. Rutger heeft nog nooit een pauw gezien. Als ze langs het hok met de pauwen lopen, roept hij: "kijk mam, die kip staat in bloei!"

Katten mop

Twee katten lopen door de woestijn. Zegt de ene kat tegen de ander: "Wat een grote kattenbak hé?"

Raadsel mop

Vraag: Wat is heel groot, maar weegt helemaal niks? Antwoord: de schaduw van een olifant.

Bananen mop

Er liggen 2 bananen in bed, zegt de ene tegen de andere: “Hé, ga eens recht liggen.”

Jantje mop 1

Jantje zat in de klas en vroeg aan de meester: "Meester, word je gestraft voor iets dat je niet gedaan hebt?" Waarop de meester antwoordde: "Natuurlijk niet Jantje, als je niets gedaan hebt, waarom zou je dan gestraft worden. Het is juist beter als je niets gedaan hebt. Zo hoort het in het leven." Jantje haalt opgelucht adem en zegt: "Ben ik ff opgelucht, ik heb namelijk mijn huiswerk niet gedaan."

Jantje mop 2

Jantje vraagt aan zijn juffrouw of ze zijn gat af wil vegen. Zegt de juf: "Jantje dat heet niet gat maar bips." De volgende dag gaat jantje naar de wc en opeens ziet ie een gat in het raam. Dan gaat jantje naar zijn juf en zegt: "Er zit een bips in het raam bij de wc."

Jantje mop 3

Een leraar zegt tegen de klas: "wie de volgende vraag goed heeft mag naar huis!". Jantje gooit meteen zijn tas uit het raam. Zegt de leraar: "wie deed dat?". Zegt Jantje: "Ik....tot morgen!".

Kalkoen mop

Hoe noem je een kalkoen zonder veren? . . . . . . . . . .
Een kaalkoen!

Prullenbakken mop

Twee prullenbakken praten met elkaar. Per ongeluk maakt de ene de andere boos, zegt de ander: "Klep dicht!".

Flauw raadsel

Het is zwart-wit en het springt op en neer, wat is het?
Een springguin.

Flauwer raadsel

Het is geel en zit op een stoel, wat is dat? Een zitroen.

En nog een!

Het is een huis, zonder deur, zonder dak en zonder raam, wat is het. Een klokhuis!

Vader, zoon mop

De vader en een zoon zaten aan tafel te eten. De zoon vraagt: "pap?" De vader antwoord "niet praten tijdens het eten". Na het eten zegt vader: "zoon wat wou je me vertellen?" De zoon antwoord: "toen je de appel eten zat er een kleine spinnetje erop met een paar eitjes".

Leraar mop

Er is een nieuwe leraar in een klas. Hij wil zien of de kinderen in zichzelf geloven. Daarom zegt hij: "Wie dom is gaat staan."
Na enkele minuten.... Tim staat op en de leraar vraagt: "Denk je echt dat je dom bent?" Waarop Tim antwoordt: " Nee, maar ik vond het zo zielig dat u de enige was die staat!"

Vlooien mop

Wanneer Ingeborg met haar hond op straat loopt, roept een deftige dame plotseling: "Ga alsjeblieft weg met die hond, ik voel nu al een vlo op mijn been!" Waarop Ingeborg tegen haar hond zegt: "Laten we gauw weggaan Tarzan! Die mevrouw heeft vlooien!".

Giraf mop

Een giraf komt terug in de dierentuin. 'wat kijk je chagrijnig?' vraagt de bewaker. 'Vind je 't gek?" zegt de giraf: 'ik kom net bij de kapper vandaan. Alleen m'n nek uitscheren: 1.500 euro!"

Egel mop

Een jonge egel raakt verdwaald in de tropische tuin van Artis. Als het donker wordt slaat de angst toe. Elke keer als hij zich aan een cactus stoot fluistert hij in paniek: "Ben jij dat mammie?"

Duizendpoot mop

Een kikker en een duizendpoot hebben afgesproken in een restaurant. De kikker zit al een uur te wachten, als de duizendpoot eindelijk binnen komt. Vermoeid zegt 'ie: "Sorry dat ik zo laat ben. Er hing een bordje voor de deur waarop stond: voeten vegen."

Leraar mop

Een leerling moet van een tekenleraar een grazende koe tekenen. Een paar seconden later is de leerling klaar. Vervolgens komt de tekenleraar kijken en zegt: "Ik zie geen gras". "Dat heeft de koe opgegeten," antwoordt de leerling. De leraar vraagt: "Waar is de koe dan?" Zegt de leerling: "Denk je dat de koe blijft staan als er geen gras meer is?"

Muisje mop

Een veldmuisje kijkt verlangend naar een voorbij vliegende vleermuis. "Mama", vraagt het muisje "Als ik later groot ben, mag ik dan ook bij de luchtmacht?"

Koeien mop

Er staan twee koeien in de wei. Zegt de ene: "Waarom sta je zo te springen?" Antwoordt de andere: "Ik klop alvast mijn slagroom want ik ben morgen jarig."

Konijnen mop

Er waren eens 4 konijnen aan het kaarten. In ineens zijn ze allemaal gestopt. Waarom? Omdat ze al hun klavers hadden opgegeten.

Hond zonder poten

Hoe noem je een hond zonder poten? Het maakt niet uit hoe je hem noemt, als je hem roept, komt hij toch niet.

Kamelen mop

Op een dag vraagt kindje kameel aan moeder kameel: "Waarom hebben wij kamelen toch zo`n grote voeten?" Antwoord moeder: "Dan kunnen wij beter door het losse woestijnzand lopen." Dan vraagt kindje kameel:
"Waarom hebben kamelen toch twee van die bulten op hun rug?" Antwoord moeder kameel: "Dan kunnen wij veel drinken meenemen want in de woestijn is weinig water" Dan vraagt kindje kameel: "Waarom zitten wij dan in de dierentuin?"

Kikkers mop

Twee kikkers komen de zuivelwinkel binnen springen.
"Wat mag het zijn?'' vraagt de winkelbediende. "Kwark, kwark...".

Slangen mop

Twee slangen komen elkaar tegen in het moeras. De ene slang zegt tegen de andere: "Ik hoop dat ik niet giftig ben". Vraagt de andere: "Waarom?" Zegt die ene weer: "Omdat ik net in mijn tong heb gebeten!"

Vogels mop

Twee vogels zitten in een hok, zegt de ene tegen de ander:
"Zielig he, al die mensen achter de tralies?"

School mop

De directeur zegt: 'Geert, wat heb jij uitgespookt?' 'Ik heb krijt naar het bord gegooid.' 'Honderd strafregels schrijven! En jij Wim?' 'Ik heb een punaise op de stoel van de meester gelegd.' 'Tweehonderd strafregels schrijven! En jij, Peter?' 'Ik heb snippers uit het raam gegooid.' 'Niet goed, maar doe dat niet meer.' Komt er een jongen binnen, vol blauwe plekken en schrammen. 'Hoe heet jij?' vraagt de directeur, 'Swen Snippers, meneer!'

Jantje mop 4

De leraar Nederlands leert de leerlingen Nederlandse woorden die met "on" beginnen. "Allemaal negatieve woorden." zegt de leraar, "Onding, onzin, onvoorzichtig, ongezond." Maar dan steekt Jantje zijn vinger op. "Ja, Jantje? Heb jij ook een negatief woord dat met on begint?" vraagt de leraar. Waarop Jantje antwoordt: "Ja, meester: onderwijs!"

Moeders mop

Drie kinderen komen elkaar tegen en beginnen over hun moeder te praten. Het eerste kind zegt: "Mijn moeder is als een sportwagen. ze is mooi en elegant." Het tweede kind zegt: "Mijn moeder is als een jeep. ze is stoer en snel." Het derde kind zegt: "Mijn moeder is als een ziekenwagen.
Ze zegt altijd: Doe-dit Doe-dat."

Vader mop

Een vader loopt met zijn zoontje over het strand. Het jongetje loopt steeds maar te zeuren: "Ik wil patat! Ik wil ijs! Ik wil limonade!" Op een gegeven moment is de vader het zat. Hij geeft het jongetje een flinke pets voor zijn kop en zegt: "Hier heb je je limonade!"
Even verderop schopt het jongetje keihard tegen het been van zijn vader en zegt: "Hier heb je het lege flesje terug!"

Meester mop

De meester zegt tegen Rob: “Ik leg 3 eieren op tafel. En jij legt er nog 2 bij. Hoeveel eieren liggen er dan?” Rob zegt: “Ik kan geen eieren leggen, meneer.”

Slim worden

Een vrouw eet appelpitten in het park en een man vraagt haar waarom ze dat doet. Zegt de vrouw: "Daar word je slim van." De man is nieuwsgierig en zegt: "Kan ik er 5 kopen?" "Dat is dan 5 euro", laat de vrouw weten. De man betaalt en eet ze op. Even later zegt hij: "Maar voor 5 euro had ik eigenlijk kilo's appels kunnen kopen. Dam had ik de pitten er gratis bij gekregen." Zegt de vrouw: "Ziet u wel, het begint al te werken."

Moeder mop

Pietje van vijf kijkt naar zijn moeder die zich opmaakt en haar gezicht insmeert met creme. "Waarom doe je dat, mams?" vraagt Pietje. "Dan wordt mammie mooi." antwoordt moeder. Even later veegt ze de creme van haar gezicht. Pietje bekijkt haar goed en zegt dan: "Het werkt niet echt he, mams?"

Goudvis mop

Een man gaat naar de dierenarts met zijn goudvis. “Volgens mij heeft hij epilepsie”, zegt hij tegen de arts. De man onderzoekt de vis en zegt: “Hij ziet er toch redelijk kalm uit meneer…” "Ja, wacht maar tot ik hem uit de kom haal!"

Apenpak mop

Een man komt bij het uitzendbureau voor een baan. Er is maar één baantje vrij: aap spelen in een dierentuin, wegens ziekte van een grote mannetjes-baviaan. De man gaat er de volgende dag heen en gaat verkleed als aap de apenkooi in. Als hij op een rots zit ziet hij uit zijn ooghoek een leeuw op hem af komen. Hij krijgt het knap benauwd en beweegt zich niet. Als de leeuw vlakbij is hoort hij gefluister: “Psst, ben jij ook van het uitzendbureau?”

Olifanten mop

Waarom hebben olifanten gele klompjes? Zodat je ze niet kan zien als ze in de vla drijven. Wel eens een olifant in de vla gezien? Nee, het werkt dus!

Tijger mop

Een ontdekkingsreiziger komt in de jungle. Opeens ziet hij een tijger, en omdat tijgers heel hard kunnen rennen, zet de ontdekkingsreiziger het op een lopen. De tijger haalt hem al snel in, en zegt: “Tikkie, jij bent hem”.

Vliegen mop

Er zitten twee vliegen op een kaal hoofd. Zegt de ene vlieg tegen de andere: “Weet je nog, hier speelden we vroeger verstoppertje”.

Keesje en Jantje

“Hoe stop je een koe in de diepvries?” vraagt Jantje aan zijn vriend Keesje. Keesje: “Weet ik niet” Jantje: “Diepvries open, koe erin, diepvries dicht.” Dat is flauw zegt Keesje. Jantje: “Oke maar hoe stop je een varken in de diepvries?” Nou.. diepvries open, varken erin en dan de diepvries weer dicht doen zegt Keesje. “FOUT!” zegt Jantje. “Diepvries open, koe eruit, varken erin, diepvries dicht!”.

Jantje mop 5

Jantje staat aan de balie van de gevonden voorwerpen. "Heeft iemand hier een fiets afgegeven?” “Jazeker jongeman, wat voor kleur?”
“Euh, het liefst een blauwe.”

Jantje mop 6

Jantje zegt tegen zijn moeder: “De burgemeester was vandaag op school!” “En, had hij zijn ketting om?” “Nee, hij liep gewoon los!”

Jantje mop 7

Jantje van vier heeft voor straf een flink pak voor zijn billen gekregen. Als hij voor een grote spiegel de schade opneemt meent hij: “Zie je nou wel, helemaal doormidden!”

Jantje mop 8

Als Jantje met zijn mama over straat loopt is hij de hele tijd aan het fluiten. Als mama vraagt waarom hij dat doet, antwoordt hij dat het is om de leeuwen uit de buurt te houden. Mama antwoordt daarop: “Maar er zijn hier toch geen leeuwen?” “Zie je wel dat het helpt?”, zegt Jantje.

Jantje mop 9

Piet: “Hoe gaat het met je werk op de M&M-fabriek?” Jantje: “Slecht, ik ben ontslagen.” Piet: “Waarom?” Jantje: “Ik werkte te hard. Ik gooide alle M&M’s met een W erop weg.”

Jantje mop 10

De papa van Jantje heeft drie zoontjes: Kwik, Kwek en . . . . . . . . . . . . . . . . Jantje!

Ei mop

Een tomaat en een ei zitten bij de dokter in de wachtkamer. Vraagt de tomaat aan het ei: “Wanneer mag het gips eraf?”

Visstick mop

Wat waren de laatste woorden van Kapitein iglo? “Help! Ik geloof dat ik in een vis-stick!”

Stewardess mop

“Wilt u iets eten?” vraagt de stewardess aan een passagier. De man: “Graag. Waaruit kan ik kiezen?” Antwoordt de stewardess: “Uit ja of nee.”

Kwispel

Deze nacht zat er een kwispel op mijn dak!
Een kwispel? Wat is dat? Weet ik veel? Ik ga niet midden in de nacht op mijn dak kijken wat een kwispel is!

Goede baan

Koen: Hoe gaat het op je nieuwe werk, Kris?
Kris: goed want er werken al 100 mensen onder me!
Koen: Wauw! hoe kan dat?
Kris: Ik werk op de 4de verdieping!

Lelijk museum

En man en een vrouw zijn samen in een museum. Joris, kijk is wat een lelijk schilderij! Sanne, ga weg voor die spiegel!

Fiets raadsel

Waarom zit er een stuur op je fiets?
Dan hoef je je bel niet vast te houden!


Boeken met moppenMoppen voor kids.
Rechter: 'Dus beklaagde, u hebt de inbraak uitgevoerd zoals ik ze juist heb besproken?' Beklaagde: 'Nee, maar uw tactiek is ook niet slecht!' Marieke heeft voor haar verjaardag een poesje gekregen. 's Avonds wordt de open haard aangestoken en het poesje gaat zo dicht mogelijk bij het vuur liggen. Het duurt dan ook niet lang of ze begint tevreden te spinnen. Marieke schrikt zich een hoedje en zegt: 'Mama, de poes begint al te koken!' Kleine uitgave met oblong formaat (14 x 10 cm) met 101 'crazy' moppen. Per bladzijde zijn twee a drie moppen opgenomen; tussen de grappen door is steeds hetzelfde icoontje afgedrukt. Soms zijn paginagrote zwart-witte cartoons afgedrukt die ook een mop uitbeelden. De moppen zijn (kind)vriendelijk. Inhoudelijk niet beter dan de andere moppenboeken voor de jeugd. Vanaf ca. 9 jaar. Eerder verscheen in dezelfde opzet '101 crazy moppen voor de jeugd'*. Er verschenen vier delen in dezelfde opzet**.


Een paardeneigenaar is boos op zijn springruiter die als laatste is geëindigd. 'Potverdorie, had je niet wat beter kunnen springen?' 'Ik wel… maar ik moest toch bij het paard blijven!' Opa valt in de leunstoel in slaap en begint te snurken. De kleine Nanette loopt voorzichtig naar hem toe, pakt een van de knopen van opa's jasje en begint daaraan te draaien. Vraagt haar moeder: 'Wat doe je daar, Nanette?' 'Ik zoek een andere zender, oma.' Kleine uitgave met oblong formaat (14 x 10 cm) met 101 'coole' moppen. Per bladzijde zijn twee a drie moppen opgenomen; tussen de grappen door is steeds hetzelfde icoontje afgedrukt. Soms zijn paginagrote zwart-witte cartoons afgedrukt die ook een mop uitbeelden. De moppen zijn (kind)vriendelijk. Inhoudelijk niet beter dan de andere moppenboeken voor de jeugd. Vanaf ca. 9 jaar. Er verschenen vier delen in dezelfde opzet*.


Disclaimer.

De beheerder van deze site betracht uiterste zorgvuldigheid bij het vervaardigen, samenstellen en verspreiden van de informatie op deze website, maar kan op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid hiervan. De beheerder van deze site aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade op welke manier dan ook ontstaan door gebruik, onvolledigheid of onjuistheid van de aangeboden informatie op deze website.

De informatie op deze website kan zonder voorafgaande waarschuwing of kennisgeving worden gewijzigd.
Het auteursrecht op deze website berust bij de beheerder van deze site of bij derden die met toestemming dit (beeld)materiaal beschikbaar hebben gesteld. Vermenigvuldiging in wat voor vorm dan ook is alleen toegestaan na voorafgaande toestemming.