Romypragt.nl
© Hein Pragt
Facebook button
pragt.info cms III  

Traktaties voor kinderen

Op deze pagina staan leuke traktaties voor kinderen voor kinderfeestjes, verjaardagsfeestjes en trakteren op school.
Vriendelijke groet, Romy Pragt

(Beren)cake met beren bordjes

voorbeeld tractatieBenodigdheden:

(Beren)Cake blikpak
mix voor fijne cake (bijv. Koopmans)
200 gr roomboter of margarine
4 eieren nr 3 / middel
kartonnen wegwerp bordjes
gekleurd knutselpapier
lijm, schaar, stift
_____________________________

Bak de cake volgens de beschrijving op het pak. Knip uit het knutselpapier 2 ronde oren en plak deze half aan de bovenkant van het bordje. Teken een berensnoet in het midden van het bordje. De cake zal nu nog lekkerder smaken op een beren bordje!

Kaas en/of worst Lolly

Benodigdheden:

kaas
worst
sate prikkers
aluminiumfolie
waterballonnen
garen
knutselpapier
_____________________________

Snij de worst in dikke plakken en de kaas in flinke blokken. Wikkel de worst in een stukje aluminiumfolie en doe dit ook voor de kaas. Zo blijft het langer vers. Prik de worst of kaas bovenop een sate prikker. Versier de lolly met een waterballon en een labeltje met de naam van de jarige. Knip labeltjes uit het knutselpapier of maak labeltjes met behulp van de computer.

Geboorte broertje of zusje (met slagroomsoesjes)

Benodigdheden:

Slagroomsoesjes en muisjes
_____________________________

Snij van een slagroomsoesje een kapje af en doop deze in een bakje met muisjes.

Kleurig verpakte mandarijnen met rozijnen

Benodigdheden:

verschillende kleuren crÍpepapier
verschillende kleuren (cadeau) lint
mandarijnen
doosjes rozijnen
_____________________________

Leg een mandarijn op een stuk crÍpepapier en leg het doosje rozijnen er bovenop. Maak er een mooi bundeltje van en bind deze dicht met een stuk lint. Leg de bundeltjes in een mand of op een schaal. Bedenk dat als de traktatie er kleurig en vrolijk uit ziet, het niet eens zo belangrijk is wat er in zit.

Hengeltjes van soepstengels

images/aquarium.jpgBenodigdheden:

snoepvisjes
dropveters (of rode snoepveters)
soepstengels

*(er zitten ongeveer 18 stuks soepstengels in een doos, maar let op want er zijn er vaak een aantal stuk)
_____________________________

Knoop de snoepvisjes aan de dropveters en knoop die weer vast aan de soepstengels. Voor het uitdelen hebben we de hengeltjes in een kleine chipsdoos gezet die we vermomd hebben als aquarium! Boven in de chipsdoos hebben we met een schaar gaten geprikt zodat de soepstengels goed bleven staan.

Kaboutertjes van soesjes

Benodigdheden:

soesjes
smarties en/of rozijnen
vouwblaadjes voor puntmutsen
_____________________________

Elk soesje krijgt een puntmutsje dat is gemaakt van een vouwblaadje. Dit is makkelijk te maken. Het soesje krijgt een gezichtje door middel van smarties en/of rozijnen. Makkelijk maar een leuk gezicht.

Koekjes bakken

Scones

Benodigdheden voor tien scones:

250 gr zelfrijzend bakmeel
halve el bakpoeder
2 el suiker
snufje zout
1 ei
1 dl melk
1 el olie
jam naar keuze
slagroom

Bereidingswijze:

Oven voorverwarmen op 220 C. Zeef het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder. Suiker en zout toevoegen. roer het ei, de melk en de olie door het meel. Kneed het tot een soepel deeg. Voeg wat extra water toe als het deeg te droog is. Rol het deeg uit tot het anderhalf tot twee centimeter dik is. Steek scones uit met uitsteekvormpje of een glas. De bovenkant met melk bestrijken en ze daarna 10 tot 15 minuten bakken.

_____________________________

Flapjacks

Benodigdheden voor vijftien flapjacks:

olie
175 gr havermout
50 gr zonnebloempitten
50 gr rozijnen
100 gr honing
75 gr volkorenmeel
water

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 C. Vet een bakplaat in met een beetje olie. Meng alle ingrediŽnten en kneed ze tot een vaste massa. Voeg eventueel een klein beetje water toe om het geheel te binden. Druk het deeg uit tot een platte koek op de bakplaat. Bak de koek in circa 20 minuten gaar. Laat de gebakken koek enkele minuten afkoelen en snijd er dan vierkantjes van.

Bananenmeisje

Benodigdheden:

twee sinaasappelpartjes (vers of van suikergoed of gekleurde drop)
een banaan
drie cocktailprikkers
kleine snoepjes
crÍpepapier, naald en draad
dubbelzijdig plakband
watervaste viltstift
dun lint
_____________________________

Bevestig met een cocktailprikker de sinaasappelpartjes aan weerskanten van de banaan op een derde van de bovenkant. Breek eventueel een stukje van de cocktailprikkers af. Plak de snoepjes op de plaats van de ogen met een stukje dubbelzijdig plakband. Knip een reep crÍpepapier, breedte circa 10 cm. lengte circa 30 cm. Rimpel het papier aan de bovenkant met een dubbele draad tot het met een kleine overslag om de banaan past. Hecht de draad stevig af. Breng dubbelzijdig plakband aan op de rimpelrand en bevestig het rokje om de banaan.
Knip een smallere rand crÍpepapier en rimpel deze op dezelfde wijze. Bevestig de gerimpelde bovenkant rand als hoed bovenop de banaan, rondom de steel. Hecht de draad stevig af. Trek de andere kant van de rimpelrand naar beneden en bind er een lintje omheen. De hoed zal nu mooi bol staan en de steel steekt er parmantig uit. Teken met viltstift een gezicht op de schil.
Bananenmannetje: bevestig het rokje net zoals de hoed om het lijfje (dus omgekeerd) en trek de andere kant naar beneden. Bind hier een lintje omheen en de pofbroek is klaar.

Kaaspoppetjes

Benodigdheden:

een groter vierkantje kaas
per poppetje 5 cocktailprikkers
2 kerstomaatjes
de top van een dikker augurk
twee kleinere vierkantjes kaas
_____________________________

Steek aan weerskanten van het grote blokje kaas een cocktailprikker met een kerstomaatje. Dat zijn de armen. Steek aan de bovenkant een halve cocktailprikker met het stukje augurk. Dat is het hoofd. Steek aan de onderkant van het grote blokje kaas twee cocktailprikkers met de kleinere blokjes kaas. Dat zijn de voeten.

Popcornmutsen

Benodigdheden:

maiskorrels (speciale popcornmais)
olie
hoge pan met deksel
zout
aromazout
paprikapoeder
kerrie
grote vellen knutselkarton
lijm
maishalmen (andere halmen mogen ook)
elastiek
_____________________________

Verdeel de ma?s in gelijke delen, afhankelijk van de hoeveelheid smaken die u wilt maken. Verhit wat olie in de pan. Voeg maiskorrels toe en doe direct het deksel op de pan. Wacht tot de eerste korrels poffen en schud de pan dan om, zodat ook de andere korrels aan de beurt komen. Als er niets meer poft, kan de pan geopend worden. Strooi er meteen een beetje zout en een van de andere smaakstoffen op. Pof alle korrels op deze wijze. Maak van het knutselkarton punthoeden. Knip de bovenste punt eraf en lijm er een bosje halmen in als pluim. Bevestig elastiek aan de onderkant. Vul de hoeden met popcorn in verschillende smaken.

Verrassingspakketjes

Benodigdheden:

halve wc-rol kokers
kleine snoepjes
crÍpepapier
lint
gekleurde kaartjes
_____________________________

Vul de kokertjes met snoep. Rol ze als een toffee in een stuk crÍpepapier. Twee kleuren op elkaar staan heel mooi. Vouw de uiteinden van het papier om en bind ze stevig dicht met lint. Lijm een snoepje op de papier vouw. Bind een lintje aan een kaartje (met naam, datum of wens) en strik het om het kokertje.

Disclaimer.

De beheerder van deze site betracht uiterste zorgvuldigheid bij het vervaardigen, samenstellen en verspreiden van de informatie op deze website, maar kan op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid hiervan. De beheerder van deze site aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade op welke manier dan ook ontstaan door gebruik, onvolledigheid of onjuistheid van de aangeboden informatie op deze website.

De informatie op deze website kan zonder voorafgaande waarschuwing of kennisgeving worden gewijzigd.
Het auteursrecht op deze website berust bij de beheerder van deze site of bij derden die met toestemming dit (beeld)materiaal beschikbaar hebben gesteld. Vermenigvuldiging in wat voor vorm dan ook is alleen toegestaan na voorafgaande toestemming.