Romypragt.nl
© Hein Pragt
Facebook button
pragt.info cms III  

De WNF-Rangerclub.

De WNF-Rangerclub.Ik was ook een lange tijd WNF-Ranger omdat ik gek ben op dieren en graag dieren wil helpen. Ik las altijd het clubblad Tam Tam en heb ook al een paar jaar meegedaan aan de acties die het WNF elk jaar weer organiseert voor een speciaal dieren doel. Wanneer jij ook van dieren en natuur houdt dan is de WNF-Rangerclub ook iets voor jou. Deze club laat je kennismaken met de bijzondere dieren, de WNF-Rangerclub is de jeugdclub van het Wereld Natuur Fonds voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Door je aan te melden ben je lid van de leukste en grootste wilde dierenclub van Nederland en steun je zo ook het werk van het WNF. De WNF-Rangerclub is de grootste wilde dierenclub van de wereld en er zijn al 93.000 WNF-Rangers, en de club groeit nog steeds! Als WNF-Ranger krijg je tien keer per jaar het leuke maandblad TamTam vol dierenweetjes, strips, moppen, puzzels en elke keer een mooie poster. Ook ontvang je een eigen Rangerpaspoort en een bonnenboekje met gratis toegang of korting bij dierentuinen en attractieparken. Ook heeft de WNF een website vol diereninfo, spreekbeurtpakketten, spelletjes en het laatste clubnieuws.

Wil je ook lid worden van de WNF-Rangerclub ga dan naar de website: www.rangerclub.nl

WNF actie voor de orang-oetan (2015)

images/wp_20150322_006.jpgDit jaar was de aftrap van de Rangeractie voor de orang-oetan in Ouwehands Dierenpark hier vlakbij in Rhenen op 22 maart 2015. We waren met heel veel WNF-Rangers gekomen en we schreven op een boomblad waarom ze de orang-oetan willen helpen en al deze bladeren werden in een grote boom gehangen. Klaas van Kruistum (Zapp) die ook in Veenendaal woont was de presentator en ik heb nog een handtekening van hem gekregen. We hebben samen voor de TV opname keihard de actieleus "Ga voor aap!" geschreeuwd en daarmee hebben we de actie afgetrapt. Daarna ben ik samen met pap de dierentuin in geweest, het was heerlijk weer. Ik heb al een kraampje voor het huis gehad waar we zelfgebakken muffins en ranja verkochten en mijn oude LPS poppetjes. Ook hebben we de eitjes van onze kipjes als WNF eitjes verkocht voor deze actie. Ook heb ik al een aantal mensen laten SMSsen voor mijn actie.

link: https://www.rangerclub.nl/nl/doen/wnf_rangeractie/

WNF actie voor het koraal. (2014)

images/wnf_koraal_012_18742.jpgWe hebben ook actie gevoerd voor het koraal, met de yell: Gezond koraal, help allemaal! Yehhhh. We gingen naar Burgers Zoo in Arnhem en eerst hebben we een super grote puzzel geleurd en daarna werden we geschminkt en kregen we een T-shirt van het WNF. Van pap kreeg ik nog een cap van het WNF en zo deden er 800 kinderen mee. Misschien zat jij er ook wel tussen, het was wel druk. Het jeugdjournaal was er ook en we moesten allemaal schreeuwen: Gezond koraal, help allemaal en toen kwam het ook op het jeugdjournaal. Ik heb de link hier onder gezet. Ik ben heel blij dat we dit allemaal doen als WNF rangers.

Link jeugdjournaal: jeugdjournaal.nl/uitzending/avond/2014-03-02

We hebben samen met alle WNF-Rangers op veel verschillende en leuke manieren het bedrag van 153.557,- ingezameld voor het koraal.

link WNF: https://www.wnf.nl/nl/actueel/nieuws/bericht/?bericht=6738

Wnf actie voor de neushoorn (2013)

Dit jaar voeren de WNF-Rangers actie voor de bedreigde neushoorn. Helaas was de aftrap van deze actie in Dierenpark Emmen en presentator Levi van Kempen, bekend van het Ranger Dierenjournaal op Disney XD, verricht die dag om 12.30 uur de opening. Hij 'verhuisde' samen met leden van de club een neushoorn naar de savanne. Helaas was dit net iets te ver bij ons vandaan, maar ik heb wel meegedaan met de actie via het actieboekje dat bij de Tam-tam zat.

Hier kun je nog wat lezen over het aftrap event in Emmen.

Link: www.emmen.nu/nieuws/emmen/260667/aftrap-wnf-rangersactie-in-dierenpark.html

Panda actie in dierentuin Rhenen. (2012)

wnf panda actieIk ben ook samen met papa naar de dierentuin in Rhenen geweest om als ranger actie te voeren voor het WNF voor een Panda bos. We hebben met heel veel rangers samen een panda logo gemaakt en het jeugdjournaal was er om er een film voor de tv van te maken. We schreeuwden allemaal: "samen los voor een groot panda bos". Papa en Corien stonden aan de kant mee te klappen en na de actie zijn we nog door de hele dierentuin geweest en kreeg ik van het WNF nog patatjes en wat te drinken. Het was een super gezellige dag en vanavond waren we op het jeugdjournaal.

Hier sta ik in de panda actie (ergens in de neus van de panda)

Link: jeugdjournaal.nl/item/347923-los-voor-een-pandabos.html

We hebben totaal samen met alle WNF-Rangers dit jaar maar liefst 400.856,- euro opgehaald voor de reuzenpanda.

link: www.wnf.nl/nl/wat_wnf_doet/resultaten/details/?result=1140

Vragen en opmerkingen over WNF Rangers


Disclaimer.

De beheerder van deze site betracht uiterste zorgvuldigheid bij het vervaardigen, samenstellen en verspreiden van de informatie op deze website, maar kan op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid hiervan. De beheerder van deze site aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade op welke manier dan ook ontstaan door gebruik, onvolledigheid of onjuistheid van de aangeboden informatie op deze website.

De informatie op deze website kan zonder voorafgaande waarschuwing of kennisgeving worden gewijzigd.
Het auteursrecht op deze website berust bij de beheerder van deze site of bij derden die met toestemming dit (beeld)materiaal beschikbaar hebben gesteld. Vermenigvuldiging in wat voor vorm dan ook is alleen toegestaan na voorafgaande toestemming.