Romypragt.nl
© Hein Pragt
Facebook button
pragt.info cms III  

Grappig taalfoutjes

Op school leren we spelling van de Nederlands taal en soms is het heel grappig om te zien dat grote mensen er soms een potje van maken. Op deze pagina staat een overzicht van leuke en grappige taalfouten die ik op Internet gevonden heb. Soms staat er compleet iets anders dan wat men oorspronkelijk bedoelde. Ook spatiefouten zijn erg leuk, soms staat er een spatie die er niet hoort en soms vergeet men een spatie waardoor de woorden en zinnen een totaal andere betekenis krijgen. Ik wens jullie veel leesplezier op deze pagina. Groetjes Romy Pragt.

Antivries of anti-Fries

images/anti_fries.jpgJe kunt een hekel hebben aan mensen uit Friesland maar om dit zo duidelijk te maken is niet erg leuk. En om speciale folie te maken tegen mensen uit Friesland is ook een beetje gemeen. :-) Of zouden ze eigenlijk antivries bedoelen?

Basis school?

images/basis_onderwijs.jpgIk zit op een basisschool en gelukkig kunnen mijn juffen en meesters ook goed spellen. Er zijn ook basisscholen die zeggen dat ze aan basis onderwijs doen en daar zou ik niet graag les hebben. :-)

Dames hakken?

images/dames_hakken.jpgSommige mensen hebben een hekel aan dames, maar om er dan gelijk op te gaan hakken gaat volgens mij een beetje te ver. :-) Of zouden ze soms dameshakken bedoelen?

Medewerkers gestolen?

images/diefstal_medewerkers.jpgDit is een vreemd bericht, wanneer ik het goed lees zijn er medewerkers gestolen bij FC Utrecht? Wel jammer dat ze niet aangeven hoeveel medewerkers gestolen zijn! :-)

Kannibalen gehakt!

images/grootmoeder_gehaktbal.jpgDit is wel een hele speciale actie voor kannibalen, speciale gehaktballen gemaakt van echte grootmoeders. Een buitenkansje zou ik zeggen! :-)

Klaar voor de kerst?

images/kerst_klaar.jpgKan kapster Linda ook mijn kerst even klaar maken? Dit geeft duidelijk aan dat een extra spatie de zin een hele andere betekenis kan geven! :-)

Alleen spelen wanneer je jarig bent?

images/jarigen.jpgWel een beetje vreemd dat je hier alleen mag spelen wanneer er twee tot zes kinderen in je groepje jarige moeten zijn. Of zouden ze iets anders bedoelen? Het bord geeft helaas geen duidelijkheid! :-)

Ruimte KopiŽren?

images/kopieer_ruimte.jpgHet lijkt erg lastig, dit commando om de ruimte te kopiŽren. Ik denk dat ze iets anders bedoelen maar dat de maker van het bord gek op extra spaties is. :-)

Hier verkoopt men kunstschilders, materialen en lijsten!

images/kunstschilder_lijsten.jpgWanneer ik deze winkel zou tegenkomen zou ik binnen gaan vragen om twee kunstschilders en drie lijsten. Ook hier staat een spatie die er niet hoort en die de zin een totaal andere betekenis geeft.:-)

Regels naleven?

images/naleven.jpgDit is een duidelijke waarschuwing, je moet je aan de huisregels houden, maar de huisregels naleven kan wel een ontzegging tot gevolg hebben? Wat moet ik doen? :-)

Rust in vrede lapjes!

images/riplappen.jpgIk weet dat deze lapjes vlees van een dood dier zijn gemaakt maar om dit op het bordje nog even duidelijk te maken lijkt me wat overdreven! :-)

Ze zijn helemaal niet rood!

images/rode_wijnglazen.jpgVolgens Blokker zijn deze glazen rood, maar wanneer ik goed kijk zijn ze van gewoon doorzichtig glas gemaakt. Of zouden ze soms rodewijnglazen bedoelen? :-)

Gehakt van varkensboeren?

images/varkensboeren_gehakt.jpgDit lijkt me niet de goede oplossing van het dierenleed in Nederland. Gehakt maken van varkensboeren is volgens mij ook verboden! :-)

Verrassen of verassen?

images/veras.jpgIk wilde mijn valentijn graag verrassen maar hem verbranden lijkt me geen leuke verrassing. Toch bieden ze hier een verassing aan! :-)

Alweer een update?

images/weer_updates.jpgIk wil graag op de hoogte gehouden worden van het weer, maar om dan telkens weer een update te krijgen lijkt me ook een beetje teveel van het goede! :-)

Wat moet ik wentelen?

images/wentel_teefjes.jpgIk ben gek op wentelteefjes als ontbijt maar wat ik me hierbij moet voorstellen is mij niet helemaal duidelijk. Wat moet ik hier wentelen? :-)

Een heel wild konijn!

images/wild_konijn.jpgIk ben gek op dieren maar ik hou vooral van hele lieve konijnen. Hier bieden ze hele wilde konijnen aan en die wil ik liever niet! :-)

Wat zoeken ze van mij?

images/zoekt_jouw.jpgLeuk om op een leuk televisieprogramma in te spelen, maar laat de mooie poster dan drukken door iemand die iets van de Nederlandse taal begrijpt. Ik vraag me af, wat zoekt Jezus dan van mij? :-)

Zoutzuur?

images/zoutzuur.jpgIk ben gek op snoep en ook zoetzuur snoep is soms erg lekker. Maar volgens mij is zoutzuur niet zo gezond voor mijn gebit! :-)

Kinderboeken taalHeeft uw kind in groep 5 moeite met spelling? En wilt u verantwoord aan de slag met uw kind? Dan is dit werkboek de juiste aanvulling op de lesstof van uw school. - Dit werkboek is ontwikkeld door ervaren leerkrachten. - Het wordt periodiek gecontroleerd door een Intern Begeleider. - Er wordt uitleg gegeven hoe leerkrachten les geven aan uw kinderen. - Het staat vol met tips voor ouders en kinderen - Het bevat een evaluatiemogelijkheid voor kind en ouders. - Met uw kind werkt u toe naar de Cito-toets die elke school twee keer per jaar afneemt. - In dit werkboek is veel aandacht besteed aan vorm en illustraties zodat het kinderen aanspreekt. Hoge kwaliteitseisen Brainz@work geeft u gereedschap in handen om uw kind terug te brengen naar het niveau van de groep. In de boeken wordt uitleg gegeven hoe leerkrachten op basisscholen nu spellinglessen geven. Dit door middel van voorbeelden en tips. Zo wordt het makkelijker voor u als ouder om uw kind te begeleiden. Al onze boeken zijn geschreven door leerkrachten die ruime ervaring hebben met de ontwikkeling van lessen in de betreffende groep. Een Intern Begeleider, verantwoordelijk voor de interne zorgstructuur van een school, volgt de nieuwste ontwikkelingen op onderwijsgebied en voert deze ook periodiek door in de werkboeken. Voor leerlingen van ieder schooltype Iedere school moet ervoor zorgen dat hun kinderen twee keer per jaar klaar zijn voor de Citotoets. Wij richten ons op die twee schooloverstijgende toetsmomenten. Dus welke methode de school van uw kind ook gebruikt, onze werkboeken zijn altijd prima geschikt voor uw kind. Tussentijds biedt het boek een evaluatiemoment. Op deze manier hebt u een goed inzicht in het niveau van uw kind. Werkboek spelling groep 5 Het werkboek spelling groep 5 is het eerste deel van een reeks van 3. Ieder werkblad begint met het aanleren van een spellingsregel. Daarna gaan de kinderen de regel oefenen d.m.v. de aangeboden woorden. Er zijn 4 verschillende groepen waarin je de regels kunt plaatsen. Hierdoor wordt de spelling van woorden voor kinderen makkelijker gemaakt. 1. Luisterwoorden: je luistert eerst en schrijft de woorden zoals je ze hoort. 2. Onthoudwoorden: woorden die je moet oefenen en onthouden. Er is geen regel om de woorden goed te schrijven. Gebruik en schrijf deze woorden vaak! 3. Ook-zo woorden: een deel van het woord klinkt op een bepaalde manier en schrijf je dan ook altijd op die manier. 4. Regelwoorden: voor deze woorden pas je altijd een regel toe. Op elk werkblad vind je 1 of 2 van deze groepen terug. Daarbij staat dan wat er specifiek van toepassing is op de woorden die op dat werkblad staan. Door met uw kind wat extra te oefenen, brengt u hem/haar terug op het juiste groepsniveau van de basisschool.


Disclaimer.

De beheerder van deze site betracht uiterste zorgvuldigheid bij het vervaardigen, samenstellen en verspreiden van de informatie op deze website, maar kan op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid hiervan. De beheerder van deze site aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade op welke manier dan ook ontstaan door gebruik, onvolledigheid of onjuistheid van de aangeboden informatie op deze website.

De informatie op deze website kan zonder voorafgaande waarschuwing of kennisgeving worden gewijzigd.
Het auteursrecht op deze website berust bij de beheerder van deze site of bij derden die met toestemming dit (beeld)materiaal beschikbaar hebben gesteld. Vermenigvuldiging in wat voor vorm dan ook is alleen toegestaan na voorafgaande toestemming.