Romypragt.nl
© Hein Pragt
Facebook button
pragt.info cms III  

Leuke spellen.

Leuke spellen.Ik ben gek op het spelen van spellen samen met mijn vader en moeder en mijn broers en zussen of vriendinnen. We hebben ook een hele grote kast met zogenaamde familiespellen die je met het hele gezin kunt spelen. We hebben de oude spellen zoals ganzenbord, schaken, dammen, stratego, mastermind, rolit, reversi, het betoverde doolhof, mens erger je niet in het groot en nog veel meer, maar ook nieuwere spellen zoals geen ja / geen nee en wie ben ik. Maar we hebben ook een verzameling zogenaamde Smart Games die je in je eentje kunt spelen en die een uitdaging voor je hersenen zijn. En wanneer er veel kinderen zijn spelen we graag weerwolven van Wakkerdam waar we ook een uitbreiding set voor hebben. Op deze pagina staat een overzicht van leuke spellen met wat uitleg en een beschrijving. Voor sommige spellen heb ik zelfs een eigen pagina gemaakt die je kunt vinden via de link bij de beschrijving. Veel leesplezier, Romy Pragt.

Weerwolven van Wakkerdam

We speelden het spel de weerwolven van Wakkerdam voor het eerst op de camping, iemand van het animatieteam was de vertellen en we waren gelijk verkocht. Eenmaal thuis hebben we het spel gekocht en daarna ook nog een uitbreiding set. Mijn vader is meestal de vertellen en hij wet er altijd veel leuke dingen bij te verzinnen. Het spel de Weerwolven van Wakkerdam is een oorspronkelijk Frans kaartspel voor acht tot twintig spelers. De basis van het spel zijn twee groepen, de burgers en een kleinere groep weerwolven. De spelleider verteld het verhaal en elke nacht (in het verhaal) eten de weerwolven een onschuldige burger op en overdag zoeken de inwoners van het dorp (samen met de weerwolven) wraak en wordt één van hen op de brandstapel gegooid. Het doel van het spel is dat de burgers proberen alle weerwolven te vermoorden en omgekeerd de weerwolven alle burgers willen opeten. Het spel eindigt als alle weerwolven dood of alle burgers dood zijn. Het is een zeer verslavend spel en je kunt het telkens weer anders spelen.

Anti-virus

images/anti-virus.jpg
Anti-virus is een schitteren denkspel voor jong en oud. Het spel Anti-virus is een schuifspel, waarbij de gekleurde puzzelstukken diagonaal verschoven mogen worden. De bedoeling van het spel Anti-virus is het virus (het rode speelstuk) van het spelbord af te werken via de opening aan één van de hoeken van het bord. Het spel Anti-virus bevat 11 gekleurde puzzelstukken, 60 opdrachten verdeeld in 5 categorieën en de oplossingen. Je kiest eerst een van de opdracht uit het boekje en legt de speelstukken neer zoals staat aangegeven op de opdrachtkaart. Door het verschuiven van de gekleurde speelstukken moet je het rode speelstuk van het spelbord af zien te krijgen. Meestal zitten er ook een paar witte stukken in het spel en deze mogen niet verschoven worden. Ook mag je de stukken niet draaien. Je hebt de juiste oplossing gevonden, wanneer je het rode virus door de opening van het spelbord naar buiten kan schuiven. Het spel heeft een paar moeilijkheidsgraden van eenvoudig tot zeer moeilijk. Dit spel leerde ik kennen in de plus-klas en ik vond het zo leuk (en mijn vader ook) dat we onmiddellijk gekocht hebben. Zelfs na jaren is het spel nog steeds leuk om te spelen.


Disclaimer.

De beheerder van deze site betracht uiterste zorgvuldigheid bij het vervaardigen, samenstellen en verspreiden van de informatie op deze website, maar kan op geen enkele wijze instaan voor de juistheid of volledigheid hiervan. De beheerder van deze site aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade op welke manier dan ook ontstaan door gebruik, onvolledigheid of onjuistheid van de aangeboden informatie op deze website.

De informatie op deze website kan zonder voorafgaande waarschuwing of kennisgeving worden gewijzigd.
Het auteursrecht op deze website berust bij de beheerder van deze site of bij derden die met toestemming dit (beeld)materiaal beschikbaar hebben gesteld. Vermenigvuldiging in wat voor vorm dan ook is alleen toegestaan na voorafgaande toestemming.