DIY: Kerstkoekjes

DIY: Kerstkoekjes

Het wordt straks weer kerst, en wat is er nou leuker dan je eigen kerstkoekjes maken! Hier is het recept.

wat heb je nodig:

  • 150 g bloem
  • 75 g suiker
  • een zakje vanillesuiker (8 g)
  • 125 g boter
  • 1 ei
  • poedersuiker
  • water

de bereiding:

  1. Zeef de bloem boven de kom en doe de kristalsuiker en vanillesuiker erdoor. Snijd de boter in kleine stukjes en leg ze ook in de kom. Meng dat alles met een vork tot de boterstukjes heel klein zijn. Splits  er een ei in (alleen de dooier!) en kneed de massa tot een samenhangend deeg. Doe de deegbal in plastic folie een half uur in de koelkast.
  2. Bestuif het werkvlak en de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 5 mm dik. Steek met een vormpje (kerst)figuurtjes uit hetdeeg. Leg de koekjesop enige afstand van elkaar op het bakpapier op de bakplaat. Bak de koekjes in het midden van de oven in 15 tot 20 min lichtbruin en gaar. Wanneer je de koekjes wilt ophangen kun je er met een satéprikker of breinaald een gat in prikken waar straks een touwtje of strik doorheen kan.
  3. Til het bakpapier van de plaat en laat de koekjes 30 min afkoelen, bewaar de koekjes tot gebruik in een afgesloten trommel. Roer pedersuiker met een klein beetje water tot een stevig licht vloeibaar glazuur en doop de koekjes met de bovenkant in de glazuur zodat er een mooi laagje opzit en laat de glazuur hard worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *